17. 3. 2020

O kávě

Cesta kávy začíná na plantážích po celém světě. Nejčastěji ale ve vlhkých oblastech tropického pásu v Africe, Jižní Americe či Asii. Při sklizni sběrači utrhnou kávové třešně, kávu zpracují a nakonec jí naloží na loď. Káva se tak dostane až k nám do Brna.

Během 20 let naší existence jsme našli dodavatele, díky kterým můžeme našim zákazníkům poskytovat kvalitní kávu. Praží se každý týden, díky čemuž jí prodáváme maximálně čerstvou. To zaručuje, že si káva zachovává své jedinečné chuťové vlastnosti.

Hlavně jednoduše

Výběr kávy se proto snažíme našim zákazníkům co nejvíce zjednodušit. Naše kávy jsme tedy rozdělili na základě dvou kategorií – síla a acidita (kyselost). Na škále síla si tedy vyberete mezi velmi, středně a jemně výraznou kávou. To samé platí i pro stupnici acidity. K dispozici máme kombinaci všech uvedených kategorií, takže si u nás vybere opravdu každý. U každé kávy samozřejmě nechybí ani krátký, přehledný popis chuťového profilu.

Čaj a káva Michal

Husova 9, 613 00 Brno
(c) 2018 Čaj a káva Michal | Realizace: Akon.cz